Meer van Lugano

Meer van Lugano

Het meer van Lugano is een trekker voor iedere toerist. Vanaf het strand bij de camping heeft men over het water een schitterend uitzicht naar de bergen en zelfs Zwitserland (Lugano). Ja inderdaad, u kunt vanaf het Italiaanse strand ook het mooie lieflijke Zwitserland zien.

Aan het langzaam aflopend strand kan men heerlijk zonnebaden, maar het is nog leuker om lekker in het zonnetje weg te dobberen op uw ligbedje over het heldere water. De kleine kinderen spelen veilig met een schepje en een emmertje aan de waterkant terwijl de grotere onder ons heerlijk zwemmen, ravotten of roeien in een bootje. Ook is er een gedeelte aanwezig met een water stroomversnelling. In deze “stroomversnelling oase” kunnen de kinderen heerlijk in hun “Big zwemband” of op hun “Strong luchtbed” een heuse afdaling in het ondiepe water maken, zonder zelf te hoeven peddelen. Van daaruit kom je vanzelf in het Luganomeer terecht. Oh ja, vergeet niet uw beachbal set mee te nemen om een balletje te gooien of te slaan langs het uitgerekte strand.

De camping heeft in het Luganomeer een eigen haven met trailerhelling en aanlegsteigers, waarvan wij er één in ons bezit hebben. U kunt dus, indien u op tijd reserveert, uw boot meenemen en aanleggen in de haven, om van daaruit mooie vaartochten te maken over het Luganomeer. U dient wel een vergunning in uw bezit te hebben om te mogen varen op het meer. Deze kunt u aanvragen in het gemeentehuis van Porlezza. Let op, uw boot dient ook verzekerd te zijn in Italië en de juiste papieren dient u mee te nemen (zie ANWB)

Voor de vissers onder ons zijn er voldoende visplaatsen en begaanbare oevers om er te vissen op o.a. grote voorn, karper of snoekbaars. Een goedkope visakte kan men halen bij de receptie van de camping.

Langs het strand van het Luganomeer staan ook enkele romantische bankjes om heerlijk van de zonsondergang te kunnen genieten.

Het Luganomeer is uitermate geschikt voor vele watersporten en waterpret.

  • zwemmen
  • surfen
  • zeilen
  • varen (motorboten toegestaan)
  • vissen/vliegvissen
  • waterski, wakeboarden etc. etc.

Langs de oever van het Luganomeer kan men ook naar de naast gelegen camping of residenten lopen. Op deze naastgelegen camping mag men gewoon gebruik maken van de activiteiten die men daar organiseert voor de kids tot de ouderen.

Bij de naastgelegen Porto Letizia mag men gewoon op de met gras begroeide zonneweide vertoeven.

[fblike]